Skoči do osrednje vsebine

Evropska sredstva za projekt digitalizacije storitev zaposlovanja

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za projekt Razvoj in vzpostavitev novega storitvenega modela ZRSZ s krepitvijo digitalnega poslovanja. Evropski socialni sklad plus bo za projekt namenil 12,7 milijona evrov.
Skupina ljudi ob računalniku

Evropska sredstva za projekt digitalizacije storitev zaposlovanja | Avtor: Freepik

Cilj projekta je vzpostavitev novega modela storitev, prilagojenega potrebam posameznikov in trga dela, s poudarkom na digitalizaciji. Nov model bo omogočil enostaven dostop do spletnih storitev in podpore za tiste, ki so vešči digitalnega poslovanja, ter osebnega svetovalca in poglobljeno karierno svetovanje za uporabnike, ki so bolj oddaljeni od trga dela.

Razvoj in implementacija nove Zaposlitvene platforme ter e-storitev bo omogočila uporabnikom, da celoten proces izvedejo digitalno. Napredni model statističnega profiliranja bo uporabnikom pomagal izbrati najprimernejše aktivnosti za pridobitev kakovostne zaposlitve.

Projekt bo prispeval k hitrejši aktivaciji brezposelnih in iskalcev nove zaposlitve, kar bo zmanjšalo strukturna neskladja na trgu dela, povečalo socialno varnost posameznikov in zmanjšalo izdatke za socialne transferje.

Širši učinki projekta vključujejo večjo vključenost starejših in mladih na trg dela, boljšo socialno vključenost ranljivih skupin ter hitrejše zadovoljevanje potreb delodajalcev po delavcih.

Upravičenec od sredstev je Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje (ZRSZ).

Za projekt v skupni vrednosti 19.800.000 evrov bo Evropski socialni sklad plus prispeval 12.731.400 evrov.