Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Leben v Črni na Koroškem

Državni sekretar za okolje, prostor, podnebje in dialog z nevladnimi organizacijami v Kabinetu predsednika vlade, Jure Leben, je danes, skupaj s predstavnikom Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje, obiskal Črno na Koroškem.

Seznanil se je s stanjem na vodotokih ter z izvajanjem sanacijskih ukrepov po nedavnem neurju in se sestal z županjo občine Črna na Koroškem, Romano Lesjak. Skupaj sta si ogledala tudi stanje na vodotokih.

V izjavi za medije je državni sekretar Leben ocenil, da bo nekatera sanacijska dela treba obnoviti zaradi vplivov nedavnih vremenskih dogodkov. Ključni so dolgoročni sanacijski ukrepi, ki Slovenije ob takšnih dogodkih ne bodo le zavarovali, temveč jo naredili tudi dolgoročno odporno. K temu, tako državni sekretar Leben, sodi tudi posodobitev in nabava nove zaščitne opreme, s katero bomo lahko preventivno ukrepali in preprečili najhujše. Kot se je namreč izkazalo pri nedavnem požaru na Krasu, so k hitremu in učinkovitemu odzivu veliko prispevale prav investicije države v številne posodobitve.