Skoči do osrednje vsebine

Podpisana pogodba o izkazu tržnega interesa za gradnjo širokopasovnih omrežij z RUNE Enia d.o.o.

Ministrstvo za digitalno preobrazbo je podpisalo pogodbi o izvedbi tržnega interesa operaterjev za gradnjo visokozmogljivih omrežij oziroma nadgradnjo ali razširitev obstoječih omrežij s prenosno hitrostjo najmanj 100 Mb/s k uporabniku na celotnem območju Republike Slovenije v naslednjih treh letih z operaterjem RUNE Enia d.o.o.

Na podlagi Javnega poziva vsem zainteresiranim investitorjem v elektronska komunikacijska omrežja za izkaz tržnega interesa za gradnjo visokozmogljivih omrežij oziroma nadgradnjo ali razširitev obstoječih omrežij s prenosno hitrostjo najmanj 100 Mb/s k uporabniku na celotnem območju Republike Slovenije v naslednjih treh letih, objavljenim na spletni strani Agencije za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije dne 24. 5. 2024, objavljamo izkaz tržnega interesa operaterja RUNE Enia d.o.o., s katerim je Ministrstvo za digitalno preobrazbo podpisalo pogodbo o izvedbi tržnega interesa operaterja.

Postopek poizvedovanja po tržnem interesu se je zaključil 23. 6. 2024, pogodba o izvedbi tržnega interesa operaterja pa je bila sklenjena 19. 7. 2024.

Naslovi, na katerih je izražen tržni interes, so v prilogi: 

Več informacij najdete tukaj