Skoči do osrednje vsebine

Sofinanciranje projektov LIFE na področju narave in biotske raznovrstnosti

Ministrstvo za naravne vire in prostor (MNVP) je v Uradnem listu objavilo Javni poziv za sofinanciranje projektov s programskega področja LIFE (program za okolje in podnebne ukrepe), podprograma Narava in biotska raznovrstnost, za leto 2024. Rok za oddajo vloge za sofinanciranje na MNVP je do vključno 3. septembra 2024.

Predmet javnega poziva je sofinanciranje standardnih projektov ukrepov (angleško »Standard Action Projects«), ki bodo odobreni v okviru teme Narava in biotska raznovrstnost (LIFE-2024-SAP-NAT) na razpisu Evropske komisije (EK) za leto 2024 (v angleščini).

MNVP bo sofinanciral tiste projekte, ki bodo v najmanj 50 % celotne finančne vrednosti projekta izvajali ukrepe iz Programa upravljanja območij Natura 2000 za obdobje 2023-2028, Priloga B, pri tem pa mora zaprošena vrednost sofinanciranja, upoštevajoč zaprošeni delež sofinanciranja, znašati najmanj 500.000 evrov. Sofinanciranih bo do največ 20 odstotkov upravičenih stroškov projekta.

Upravičenci, ki se prijavljajo na ta javni poziv za sofinanciranje, morajo:

  • pred potrditvijo projekta s strani EK: poslati zahtevano dokumentacijo – izpolnjeno in podpisano Prilogo 1 (Obrazec vloge), izpolnjeno in podpisano Prilogo 2 (Tabela PUN), izpolnjen obrazec izjave o sofinanciranju (v angleščini) (angleško »Cofinancing Declaration«) ter celotni projektni predlog (angleško »Full proposal«), v pisni ali elektronski obliki na naslov: Ministrstvo za naravne vire in prostor, Dunajska 48, 1000 Ljubljana, ali elektronski naslov: gp.mnvp@gov.si, s pripisom »Ne odpiraj – Za javni poziv LIFE za leto 2024«, najpozneje 12 delovnih dni pred oddajo EK, torej najkasneje do vključno 3. septembra 2024;
  • po potrditvi projekta s strani EK: poslati zahtevano dokumentacijo - izpolnjeno in podpisano Prilogo 1 (Obrazec vloge), izpolnjeno in podpisano Prilogo 2 (Tabela PUN) ter podpisano pogodbo z EK (angleško »Grant Agreement«) o izvajanju projekta, najkasneje v roku 30 dni od podpisa pogodbe z EK, sicer bo MNVP vlogo za sofinanciranje kot prepozno zavrgel.

Informacije o programu LIFE so objavljene na spletni strani LIFE Slovenija.