Skoči do osrednje vsebine

Začenja se prenova parkirišča ob železniški postaji Litija

Direkcija za infrastrukturo v sklopu ureditve železniške postaje Litija začenja celovito prenovo parkirišča, zato bo od 12. avgusta 2024 naprej parkirišče zaprto. Po končani prenovi bo na voljo 171 parkirnih mest, od tega 9 namenjenih invalidnim osebam.

Prenova obstoječega parkirišča bo zajemala ureditev parkirišča z novo prometno ureditvijo, odvodnjavanjem, cestno razsvetljavo, zaščito komunalnih vodov, peš površinami, prehodi za pešce ter avtobusnim postajališčem in obračališčem. Parkirišča bodo sprva brezplačna, kasneje pa bo vzpostavljen plačilni sistem, vezan na karto za vlak.

Med obnovo bo urejeno tudi nadomestno parkirišče na površini pod nogometnim igriščem, ki je v bližini železniške postaje. Občasno bodo namesto vlakov organizirani nadomestni avtobusni prevozi, o čemer bodo potniki pravočasno obveščeni. Lokacija vstopa potnikov na avtobuse za zdaj ostaja nespremenjena.

Na železniški postaji Litija trenutno poteka gradnja novega otočnega perona št. 2 in tirov št. 3 in 4. Dela na tem sklopu bodo zaključena do 18. avgusta 2024, ko je predvidena vključitev novega perona in obeh tirov v funkcijo. Nato še sledi gradnja otočnega perona št. 1 ter obnova tirov št. 1 in 2. Vzporedno poteka tudi izvedba novih sanitarij za potnike v postajnem objektu, rekonstrukcija podhoda z vgradnjo dvigalnih jaškov ter prilagoditev telekomunikacijskih in signalnovarnostnih naprav. V naslednjih mesecih sledi še prenova čakalnice.

Dela so sofinancirana z evropskimi sredstvi iz Instrumenta za povezovanje Evrope.

Prikaz novega preona in delavcev, ki izvajajo dela na novem tiru

Dela na železniški postaji Litija | Avtor: Direkcija za infrastrukturo