Skoči do osrednje vsebine

Odprti poziv za slovenski paviljon na 19. arhitekturnem bienalu v Benetkah

Muzej za arhitekturo in oblikovanje (MAO) z odprtim pozivom vabi zainteresirane k oddaji predlogov za predstavitev v slovenskem paviljonu na 19. mednarodnem arhitekturnem bienalu v Benetkah. Rok za oddajo projektov je do vključno 26. septembra 2024.
Infografika odprtega poziva

Odprti poziv za slovenski paviljon na 19. arhitekturnem bienalu v Benetkah | Avtor: Muzej za arhitekturo in oblikovanje

Namen poziva je izbrati projekt in projektno skupino, ki bo zasnovala, oblikovala, izvedla in predstavljala slovenski paviljon na 19. mednarodni razstavi arhitekture v Benetkah.

K sodelovanju so vabljeni arhitekti, krajinski arhitekti, urbanisti, oblikovalci, umetniki, kustosi, raziskovalci in drugi posamezniki ter organizacije in projektne skupine s člani različnih izobrazb oziroma profilov, aktivne na področju arhitekture, krajinske arhitekture, prostorskega načrtovanja in drugih disciplin, ki lahko prispevajo h koncipiranju, produkciji in predstavitvi vsebin paviljona.

Slovenska predstavitev na bienalu naj prispeva k sodobni mednarodni razpravi o arhitekturi in naj trenutni arhitekturni položaj v Sloveniji poveže z mednarodno razpravo. Zasnova predstavitve v paviljonu naj izhaja iz aktualnih vprašanj in razprav o sodobni arhitekturi in družbi.

Za predstavitev Slovenije na mednarodni razstavi arhitekture v Benetkah je bil na podlagi sklepa Ministrstva za kulturo Republike Slovenije kot delegirana ustanova imenovan MAO. Za komisarko Republike Slovenije je bila imenovana Maja Vardjan, direktorica MAO, asistent komisarke je Nikola Pongrac.

Na spletni strani Muzeja za arhitekturo in oblikovanje najdete več informacij o odprtem pozivu za slovenski paviljon na 19. mednarodnem arhitekturnem bienalu v Benetkah.