Skoči do osrednje vsebine

Iščemo inovativna mala in srednje velika podjetja za sodelovanje na sejmu MOS 2024

Ministrstvo preko SPIRIT Slovenija vabi inovativna mala in srednje velika podjetja (MSP) k brezplačni predstavitvi inovativnih izdelkov, rešitev in storitev na razstavnem prostoru ministrstva na Mednarodnem obrtnem sejmu MOS 2024 v Celju. Podjetja lahko tako postavijo svoje znanje in rezultate inovativnosti na ogled splošni in poslovni javnosti ter morda sklenejo tudi uspešna partnerstva.

SPIRIT Slovenija, javna agencija za spodbujanje investicij, podjetništva in internacionalizacije zbira prijave do vključno 23. avgusta 2024, do 12. ure.

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport (MGTŠ) skupaj z izvajalskimi institucijami in organi v sestavi že vrsto let sodeluje na MOS v Celju. Z željo stopiti v stik s podjetniki in jih seznaniti s pestro paleto aktivnosti in spodbud se v času sejma na razstavnem prostoru ministrstva zvrstijo številne predstavitve aktivnosti celotnega ministrstva, izvajalskih institucij in organov v sestavi, potekajo pa tudi različni informativni strokovni dogodki. Zaradi pestrega programa in celovite predstavitve načinov, s katerimi lahko država pomaga podjetjem, ministrstvo vsako leto prejme tudi priznanje za poseben prispevek k sejmu MOS.

Slovenci smo že od nekdaj inovativen narod, kar dokazujejo številni naši izumi in neverjetne inovacije, ki so spremenili in še spreminjajo svet na bolje. Inovacije in druge izboljšave vplivajo na dodano vrednost gospodarstva, zato je slovensko gospodarstvo v svetovnem merilu prepoznano kot izjemno ustvarjalno ter prepriča s tehnološkim in inovacijskim znanjem. Zato želita SPIRIT Slovenija in ministrstvo letošnje dogajanje na razstavnem prostoru MGTŠ na MOS obogatiti s predstavitvijo inovativnih izdelkov, storitev in rešitev slovenskih MSP ter s tem pokazati domači in tuji javnosti, kakšen inovativni potencial premore Slovenija.

Na spletni strani javne agencije SPIRIT Slovenija najdete poziv za sodelovanje na sejmu MOS. V njem so navedena tudi navodila za oddajo prijave. Komisija bo med prijavljenimi izbrala osem inovativnih izdelkov, storitev in rešitev, katerih prijavitelji bodo imeli v času MOS na razstavnem prostoru MGTŠ možnost 2-dnevne brezplačne predstavitve na posebej opremljenem prostoru ter bodo vključeni v številne promocijske aktivnosti v sklopu celovite promocije dogajanja na razstavnem prostoru ministrstva.

Več informacij: Lidija Vinkovič, predstavnica za odnose z javnostmi, telefonska številka 01 589 18 75, mobilna številka 041 867 975lidija.vinkovic@spiritslovenia.si