Skoči do osrednje vsebine

Prenova Usmeritev za državno notranje revidiranje

Ministrstvo za finance – Urad za nadzor proračuna je v sodelovanju z delovno skupino za prenovo Usmeritev za državno notranje revidiranje, v katero so imenovani strokovnjaki s področja državnega notranjega revidiranja, zaposleni v notranjerevizijskih službah proračunskih uporabnikov, pripravil predlog prenove Usmeritev za državno notranje revidiranje.

Prenovljene Usmeritve za državno notranje revidiranje temeljijo na Globalnih standardih notranjega revidiranja, izdanih 9. januarja 2024 s strani Inštituta notranjih revizorjev s sedežem v ZDA  (Inštitut notranjih revizorjev), katerih prevod v slovenščino je omogočilo Združenje notranjih revizorjev IIA – Slovenski inštitut.

Predlog prenovljenih Usmeritev za državno notranje revidiranje (Usmeritve) posredujemo v morebitne pripombe zainteresiranim strokovnjakom s področja državnega notranjega revidiranja. Vaše pripombe oz. predloge lahko posredujete na elektronski naslov: mf.unp@gov.si, najkasneje do 6. septembra 2024.

Po obravnavi prejetih pripomb oz. predlogov bo Urad za nadzor proračuna zaprosil Inštitut notranjih revizorjev za izdajo vseh potrebnih soglasij v zvezi s prevzemom prenovljenih Globalnih standardov notranjega revidiranja v Usmeritve.