Skoči do osrednje vsebine

Vodenje Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije prevzema mag. Nataša Robežnik

Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko je po predhodnem mnenju sveta in strokovnega sveta javnega zavoda za direktorico Muzeja novejše in sodobne zgodovine Slovenije imenovala mag. Natašo Robežnik. Mandat bo nastopila 2. septembra 2024.
Portret ženske.

Mag. Nataša Robežnik | Avtor: Gorazd Kavčič

Mag. Nataša Robežnik je po izobrazbi univerzitetna umetnostna zgodovinarka (Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani) in magistrica znanosti (podiplomski magistrski študij menedžmenta neprofitnih organizacij, Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani).

Ima več kot 18 let delovnih izkušenj na področju muzejske dejavnosti. Svojo poklicno pot je začela v Gorenjskem muzeju, v katerem je delovala kot pedagoginja. Od leta 2012 je zaposlena v Muzeju novejše zgodovine Slovenije, v katerem je od 27. januarja 2023 vršilka dolžnosti direktorice. Pred tem je bila vodja Pedagoškega oddelka. Leta 2006 je pridobila naziv kustodinja, leta 2015 naziv višja kustodinja in leta 2021 naziv muzejska svetovalka. Od konca leta 2021 predseduje Sekciji za izobraževanje in komuniciranje pri Skupnosti muzejev Slovenije.

Želimo ji uspešno delo.