Skoči do osrednje vsebine

Poostren nadzor zapor in preusmeritev prometa pri izvajanju vzdrževalnih del na državnih cestah

Skladno s predvidenimi ukrepi iz Resolucije o nacionalnem programu varnosti cestnega prometa za obdobje 2023 – 2030 in glede na obseg izvedb rednih vzdrževalnih in investicijskih del, Inšpektorat RS za infrastrukturo tudi v letu 2024 izvaja usmerjeno akcijo Poostren inšpekcijski nadzor zapor in preusmeritev prometa pri izvajanju vzdrževalnih in obnovitvenih del na državnih cestah.

Zaradi zagotavljanja večje varnosti udeležencev v prometu na vseh državnih cestah, predvsem v času pred in med poletno sezono in pred zaključkom poletne sezone, ter v času pred in po večjih praznikih, ko je pričakovati povečan promet, inšpektorji za ceste izvajamo poostren inšpekcijski nadzor na državnih cestah, ki so v upravljanju upravljavcev DRSI in DARS d.d., v zvezi z izpolnjevanjem zahtevanih pogojev iz dovoljenj za zapore cest, ki se postavljajo pri rednem vzdrževanju, izvajanju investicijskih vzdrževalnih del oziroma vzdrževalnih delih v javno korist in drugih delih. Inšpekcijski nadzor se izvaja na osnovi 82. in 83. člena Zakona o cestah (ZCes-2, Uradni list RS, št. 132/22, 140/22-ZSDH-1A, 29/23, 78/23-ZUNPEOVE). 

Poostren inšpekcijski nadzor traja v času med 01.01.2024 in 15.12.2024. 

Poročilo o številu nadzorov inšpektorjev za ceste in o ugotovitvah na nadzorih bo pripravljeno po zaključku akcije, predvidoma v začetku leta 2025.