Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport letos ponovno na sejmu Agra

Gospodarsko ministrstvo se bo letos skupaj z izvajalskimi institucijami in partnerji ponovno predstavilo na kmetijsko-živilskem sejmu Agra, najpomembnejši tovrstni prireditvi v Sloveniji. Na skupnem razstavnem prostoru bodo obiskovalci lahko prejeli koristne informacije tako od ministrstva kot javne agencije SPIRIT Slovenija, Slovenske turistične organizacije in Slovenskega podjetniškega sklada.

Na razstavnem prostoru ministrstva v hali A (prostor 126) se bodo od sobote, 24. avgusta, do četrtka, 29. avgusta 2024, zvrstile številne predstavitve področij gospodarstva, turizma, športa, lesarstva, rokodelstva in drugih področij. Med drugim bo za obrtnike in podjetnike na naši stojnici potekala predstavitev razvojnih spodbud za trajnostni razvoj podjetij, ki jo bodo vodili predstavniki Slovenskega podjetniškega sklada. Obrtniki in podjetniki bodo lahko dobili tudi informacije o možnih finančnih razvojnih sredstvih ministrstva, tako evropskih kot slovenskih. Interaktivno bomo predstavili tudi lesarstvo in z njim povezane poklice. V okviru našega programa bodo potekali tudi zanimivi posveti in okrogle mize.

Na strokovnem posvetu Izzivi implementacije nove Uredbe EU o proizvodih, ki ne povzročajo krčenja gozdov bomo govorili o izzivih in priložnostih, povezanimi z implementacijo uredbe, vključno z zahtevami za skrbni pregled pri uvozu izdelkov v EU ter uporabo naprednih tehnologij za izboljšanje sledljivosti in transparentnosti v dobavni verigi. Posvet bodo organizirali sodelavci z Direktorata za lesarstvo v sodelovanju z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

Na okrogli mizi Pomen kolektivnih blagovnih znamk za gastronomski turizem in razvoj podeželja bomo skupaj z moderatorjem Aljošo Bagolo govorili o pomenu certificirane kakovosti in oblikovanih kolektivnih blagovnih znamk, ki jamčijo lokalno kakovost za gastronomijo, turistične destinacije in za promocijo turizma, pa o pomenu kolektivnih blagovnih znamk za razvoj podeželja, o promociji kolektivnih blagovnih znamk doma in po svetu, o zgodbah o sodelovanju lokalnih pridelovalcev hrane in gostincev, hotelirjev, o sodelovanju rokodelcev in obrtnikov v okviru kolektivnih blagovnih znamk ter še o marsičem zanimivem.

V sklopu sejma Agra bo pod okriljem javne agencije SPIRIT Slovenija v sredo, 28. avgusta 2024, potekal tudi Slovensko bolgarski poslovni forum. Bolgarski trg ponuja velik potencial, zlasti na področju visoke tehnologije. Zato predstavlja forum odlično priložnost za mreženje s potencialnimi bolgarskimi partnerji, vključno z udeležbo na ciljno usmerjenih B2B sestankih. Udeležence foruma bo nagovoril tudi minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han, ki si bo v sredo tudi ogledal sejem in se srečal z obiskovalci in podjetniki na razstavnem prostoru ministrstva.

Na spletni strani Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport si lahko ogledate celoten program predstavitve.

Na spodnjih povezavah boste našli tudi vse ostale informacije:

Veselimo se srečanja z vami na sejmu Agra v Gornji Radgoni.