Skoči do osrednje vsebine

Prodaja subvencioniranih vozovnic za dijake, študente za novo šolsko/študijsko leto

Prodaja subvencioniranih vozovnic za šolsko leto 2024/25 se je za dijake začela 21. avgusta. Študenti bodo lahko subvencionirane vozovnice za novo študijsko leto kupili od 21. septembra dalje. Vozovnice lahko dijaki in študentje pridobijo na stacionarnih prodajnih mestih prevoznikov ali na portalu eUprava.

Cene subvencioniranih vozovnic za dijake, študente za novo šolsko/študijsko leto

Za pridobitev subvencionirane vozovnice za upravičence ne velja več pogoj minimalne razdalje 2 km od kraja bivanja do kraja izobraževanja, prav tako upravičenci na prodajno mesto ne rabijo več predložiti pisne vloge, temveč zgolj osebni dokument. V kolikor se za dijaka iz povezanih evidenc pridobi status za novo šolsko leto, dijak opravi nakup vozovnice, ki jo potrebuje.

Relacijska vozovnica za 10 voženj na mesec je z novim šolskim/študijskim letom postala vozovnica za 10 voženj na mesec, ki velja na celotnem območju Slovenije. Kar pomeni, da vozovnica ni omejena zgolj na eno relacijo, temveč jo upravičenec uporablja na vseh relacijah na območju Slovenije. Upravičenec po prvi validaciji vozovnice, porabi en kupon, v kolikor je od prve validacije do naslednje preteklo več kot 600 min.

Po oddaji in odobritvi vloge se lahko nakup vozovnice opravi tudi na spletni strani Integriranega javnega potniškega prometa (IJPP), kjer so dostopne vse pomembne informacije glede IJPP vozovnic. 

Več informacij je na voljo tudi na spletni strani Družbe za upravljanje javnega potniškega prometa.