Skoči do osrednje vsebine

Izdane prve odločbe o sofinanciranju športne infrastrukture

Ministrstvo, pristojno za šport, je izdalo prve pozitivne odločbe o sofinanciranju športne infrastrukture za najboljše ocenjene vloge, in sicer za 67 projektov od 180 prejetih vlog. Ministrstvo bo predvidoma v tem tednu poskušalo zagotoviti dodatna sredstva, da bi omogočilo možnost sofinanciranja dodatnih vlog za projekte, ki izpolnjujejo pogoj, in s tem povečalo dostop do športne infrastrukture.

Namen Javnega razpisa 2024 za izbor sofinanciranja investicij v športno infrastrukturo je sofinancirati obnovo, novogradnjo in rekonstrukcijo javnih športnih objektov, posodobitev ali vzpostavitev novih zunanjih športnih površin, ureditev dostopnosti do javnih športnih objektov in zunanjih športnih površin za funkcionalno ovirane ter protipoplavno in protiplazno zaščito javnih športnih objektov in zunanjih športnih površin.

Zbiranje vlog za sofinanciranje po tem javnem razpisu je potekalo v dveh različnih sklopih:

  • Sklop 1 – investicije v obnovo, novogradnjo in rekonstrukcijo javnih športnih objektov,
  • Sklop 2 – investicije v posodobitve ali vzpostavitve novih zunanjih športnih površin.

V okviru obeh sklopov pa je sofinancirana tudi ureditev dostopnosti za funkcionalno ovirane ter protipoplavna in protiplazna zaščita.

Občine so na podlagi tega razpisa upravičene za sofinanciranje investicij v skupni višini dobrih 32,4 milijona evrov sredstev. V okviru sklopa 1 je bilo na voljo 24 milijonov evrov, v okviru sklopa 2 pa 8,4 milijona evrov. Strokovna komisija je vsebinsko pregledala in ocenila vloge skladno z merili v javnem razpisu. Po končanem ocenjevanju vlog je skladno z razpisom predlagala sofinanciranje vlog po vrstnem redu skupnega števila dobljenih točk od najbolje do najslabše ocenjene, posebej za Sklop 1 in za Sklop 2 do porabe razpoložljivih razpisanih sredstev.

Na sklop 1 (športni objekti) je bilo prijavljenih 82 projektov, od katerih je ministrstvo izdalo pozitivne odločbe za 30 projektov. Na sklop 2 (zunanje športne površine) je bilo prijavljenih 98 projektov, od katerih je ministrstvo izdalo pozitivne odločbe za 37 projektov.