Skoči do osrednje vsebine

Premier dr. Golob se je srečal z vodstvom podjetja Novartis

Predsednik vlade dr. Robert Golob je danes v Ljubljani sprejel predsednika upravnega odbora podjetja Novartis Joerga Reinhardta s sodelavci.

Slednji mu je predstavil rezultate poslovanja Novartis AG in njihovih podružnic s poudarkom na poslovanju podjetja Novartis Slovenija. S strani podjetja Novartis so bili prisotni še predsednik podjetja v Sloveniji, globalni direktor za javne zadeve za Evropo in direktorica za javne zadeve v Sloveniji.

Novartis v Sloveniji deluje preko dveh podjetij, in sicer Novartis Pharma Services Inc. in Novartis d.o.o., ki zaposlujeta več kot 3.800 zaposlenih in delujeta na dveh razvojnih in proizvodnih lokacijah, v Mengšu in Ljubljani.

Sogovorniki so govorili tudi o konkurenčnosti evropskega gospodarstva in pomenu vlaganj v napredne ter strateško pomembne panoge, med katerimi je tudi farmacevtska industrija. Predsednik vlade je ob tem izpostavil pomen večje dostopnosti zdravil in medicinskih pripomočkov na celotnem območju EU.

Predstavniki podjetja Novartis so predstavili svoje stališče do evropske farmacevtske zakonodaje in njihova prizadevanja za ohranitev osnovne podatkovne zaščite zdravil.

Spregovorili so tudi glede Direktive EU o čiščenju komunalne odpadne vode, pri kateri se zavzemajo za pravično obravnavo izvajalčevih odgovornosti glede varovanja okolja.

Na srečanju je bil ob premierju prisoten še minister za finance Klemen Boštjančič, državna sekretarja Igor Mally in Vojko Volk, vodja kabineta Luka Špoljar in Iztok Grmek, veleposlanik Republike Slovenije v Švici.