Skoči do osrednje vsebine

Začetek obnove ceste Mežica-Črna

Obnova bo potekala brez popolnih zapor, predviden je spremenjen prometni režim, ki se bo prilagajal trenutnim razmeram na gradbišču in terenu. Direkcija RS za infrastrukturo je zaradi lažjega načrtovanja zato vsem gospodinjstvom poslala letak s podrobnostmi poteka gradnje, kar so prebivalci zelo pozitivno sprejeli.

Promet bo tako potekal izmenično enosmerno s semaforskim urejanjem. Ob jutranjih in popoldanskih konicah je predvideno ročno usmerjanje, na mestih, kjer bo to mogoče, pa bo promet potekal z lokalno zožitvijo vozišča.

Gradnja bo potekala na dveh odsekih, in sicer med Mežico in Žerjavom ter med Žerjavom in Črno. Pogodbena vrednost del, ki jih izvaja VOC Celje s partnerji, je nekaj nad 19 milijonov evrov. Dela bodo potekala 15 mesecev.

Projekt vključuje ureditev kolesarske povezave, ki bo večkrat prečkala reko Mežo, zato bodo zgrajene tudi štiri brvi prek reke, namenjene kolesarjem in pešcem. Obnovljena bosta okoli dva kilometra same regionalne ceste med Mežico in Črno na Koroškem z dograditvijo manjkajočih pločnikov. Izvedena bo tudi sanacija območja plazu Brezov gaj, ki se je sprožil ob lanski ujmi. Prav tako bodo urejeni priključki lokalnih cest na obravnavanem odseku, zgrajeno bo novo avtobusno postajališče v Črni na Koroškem.