Skoči do osrednje vsebine

Delovanje arhivske čitalnice v času selitve Arhiva Republike Slovenije

Čitalnica Arhiva Republike Slovenije na Zvezdarski ulici 1 v Ljubljani bo od 2. septembra 2024 dalje zaradi selitve arhivskega gradiva in knjižnice odprta po poletnem delovnem času, in sicer od ponedeljka do petka od 8. do 14. ure. V času selitve bodo nekateri arhivski fondi in zbirke ter knjižnično gradivo nedostopni.
Mogočna palača v treh nadstropjih.

Obnovljeni severtni trakt nekdanje vojašnice na Poljanski cesti 40 v Ljubljani. | Avtor: Arhiv Republike Slovenije

Arhiv Republike Slovenije 2. septembra 2024 pričenja tri desetletja pričakovano selitev v nove prostore obnovljene in rekonstruirane nekdanje vojašnice na Poljanski cesti 40 v Ljubljani.

Selitev arhivskega gradiva in knjižnice ter uslužbencev arhiva iz Gruberjeve palače v novo arhivsko stavbo bo predvidoma trajala do konca oktobra. V času selitve bo delo arhiva moteno. Arhivski fondi in zbirke, ki jih selimo na Poljansko oz. od tam in jih navajamo v seznamu v nadaljevanju, bodo do zaključka selitve za uporabo v čitalnici nedostopni, razen tistih, ki so predhodno že bili digitalizirani.

Za krajše obdobje (do pet dni v oktobru) bo arhivska čitalnica zaprta. Obvestilo o tem bo objavljeno na spletni strani.

Uporabnike prosimo za razumevanje in predlagamo, da spremljajo obvestila na spletni strani arhiva, kjer bomo objavljali aktualne informacije glede selitve.