Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za kulturo omogočilo TV prenos 17. poletnih paralimpijskih iger

Jutri se v Parizu začenjajo 17. poletne paralimpijske igre. Nastope 14 slovenskih parašportnic in parašportnikov bomo lahko spremljali na TV Slovenija 2. Na Ministrstvu za kulturo smo pristopili k pomoči RTV Sloveniji pri zagotavljanju sredstev v višini 50.000 evrov za televizijske prenose za ranljive skupine.

Slovenski parašportniki in parašportnice se paralimpijskih iger udeležujejo že vse od leta 1972, na njih pa so doslej osvojili že 52 kolajn. Nastopili bodo v štirih panogah: parastrelstvu, paralokostrelstvu, paraatletiki in odbojki sede.

Ministrica za kulturo dr. Asta Vrečko: »Enakopraven odnos in vključevanje invalidov v vse segmente družbe je ključen za sodobno, odprto in napredno družbo. Parašportniki predstavljajo pomemben del naše športne skupnosti in lahko smo zelo ponosni, da zastopajo našo državo v Parizu. Z namensko pomočjo RTV Sloveniji za prenos paralimpijskih iger tako na Ministrstvu za kulturo prispevamo svoj del, da podpremo izjemne parašportnike in parašportnice. Prav je, da imamo vsi možnost spremljati takšne pomembne prireditve na RTV Slovenija, katere naloga je tudi skrb za ozaveščanje o invalidnosti. Parašportniki so v navdih mnogim, njihovi uspehi pa so rezultat trdega treninga in dela. Zaradi tega smo se na ministrstvu takoj odzvali na prošnjo RTV Slovenija za zagotovitev sredstev za televizijski prenos paralimpijskih iger. Veseli me, da bomo lahko spremljali paralimpijske igre in srčno navijali za naše športnike in športnice tudi na nacionalni televiziji. Vsem želim veliko uspeha v Parizu!«

S sredstvi bo RTV Slovenija pokrila večji del stroškov prenosa izbranih dogodkov, to so otvoritvena in zaključna slovesnost ter nastopi slovenskih parašportnikov. 

Paralimpijske igre, ki bodo v Parizu potekale do 8. septembra, bomo lahko spremljali tudi na VAL 202, Multimedijskem centru RTV Slovenija (MMC) in portalu Dostopno.

Vsem športnicam in športnikom želimo uspešen nastop.