Skoči do osrednje vsebine

Odločitev vlade s seje vladnega odbora

Na seji vladnega odbora za gospodarstvo je vlada projekt "Subvencioniran nakup službenih vozil 2024" uvrstila v veljavni Načrt razvojnih programov.

Uvrstitev projekta Subvencioniran nakup službenih vozil 2024 v veljavni Načrt razvojnih programov


Na današnji seji odbora za gospodarstvo je Vlada Republike Slovenije v veljavni Načrt razvojnih programov 2024-2027 uvrstila nov projekt: "Subvencioniran nakup službenih vozil 2024".

Ključni namen projekta Subvencioniranje nakupa službenih vozil 2024 je zmanjšanje emisij toplogrednih plinov in onesnaževal zunanjega zraka v prometnem sektorju. Projekt predvideva nakup 23 brezemisijskih vozil za posredne in neposredne proračunske uporabnike, pri čemer bodo vozila subvencionirana iz Sklada za podnebne spremembe, skladno z Zakonom o varstvu okolja in Zakonom o infrastrukturi za alternativna goriva.

Vrednost celotne investicije znaša 660.111 evra. Od tega občine, javni zavodi ter javna agencija zagotavljajo sredstva v višini 349.505,00 EUR. Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo pa bo nakupe vozil subvencioniralo iz Sklada za podnebne spremembe v višini 310.606 evra. Subvencija je izračunana kot razlika v ceni električnega vozila in primerljivega vozila s pogonom na fosilna goriva. Projekt se bo predvidoma zaključil do konca leta 2024.