Skoči do osrednje vsebine

Minister Maljevac položil temeljni kamen za novi bivalni enoti doma starejših v Mežici

V Mežici bodo zgradili novi bivalni enoti koroškega doma starejših v vrednosti skoraj 6 milijonov evrov. V njih bo nastanjenih novih 48 uporabnikov.
Maljevac, Pavlinič Šoba in Maze položili temeljni kamen

Minister Simon Maljevac, direktorica Koroškega doma starostnikov Katja Pavlinič Šoba in župan mežiške občine Mark Maze | Avtor: Lea Golob (Fotofabrik)

1 / 4

Koroški dom starostnikov bo v Mežici začel graditi dve bivalni enoti. Cilj izgradnje je okrepitev dostopnosti storitev dolgotrajne oskrbe v regiji, zato bosta novi enoti ponudili 48 dodatnih postelj, zagotovili varnejše bivalno in delovno okolje za vse stanovalce in zaposlene, zagotovili tudi prostore za izvajanje skupnostnih storitev in programov, omogočali samostojno življenje, zagotovili kakovostno in varno obravnavo stanovalcev ter ponudili različne oblike institucionalnega varstva in možnosti krožnega načina koriščenja storitev. 

Skupna finančna vrednost projekta je slabih šest milijonov evrov, sredstva pa zagotavlja Ministrstvo za solidarno prihodnost prek državnega proračuna in sredstev iz Načrta za okrevanje in odpornost. 

Minister Simon Maljevac je kot slavnostni govornik na včerajšnji prireditvi ob polaganju temeljnega kamna poudaril, da gre pri tem projektu za pomemben dejavnik razvoja koroške regije, splošno in na področju socialnega varstva, saj so socialnovarstveni projekti kot je ta tesno vtkani v skupnost in vanjo neizmerno prispevajo. Minister je v izjavi za javnost poudaril, da je krepitev mreže storitev dolgotrajne oskrbe nujna prioriteta dela aktualne vlade in da je vsaka nova postelja dobrodošla. »Veseli pa smo tudi, da v letošnjem letu svoje mesto v sistemu dolgotrajne oskrbe najde tisoč novih ljudi, torej za sedem ali osem novih domov starejših,« je dodal minister Maljevac.