Skoči do osrednje vsebine

Luka Mesec obiskal slovensko reprezentanco na Paraolimpijskih igrah v Parizu

Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec, se je na povabilo Paraolimpijskega komiteja udeležil poletnih paraolimpijskih iger v Parizu. Tam se je srečal s slovensko paraolimpijsko reprezentanco, si ogledal otvoritveno slovesnost ter skupaj s predsednikom vlade spremljal tekmo sedeče odbojke, kjer so se slovenske odbojkarice pomerile proti Kanadi.

Na letošnjih igrah, ki potekajo od 28. avgusta do 8. septembra 2024, Slovenijo zastopa 14 športnic in športnikov v štirih športnih panogah, med drugim v parastrelstvu, paralokostrelstvu, paraatletiki in sedeči odbojki.

Minister Mesec se je v olimpijski vasi srečal z našimi parašportnicami in parašportniki ter izrazil občudovanje nad njihovo odločnostjo ter vztrajnostjo. "Paraolimpijci me navdušujejo s svojo neomajno voljo in močjo duha. Njihov moto 'športni duh ne izbira telesa' je navdih za vse nas," je dejal minister.

Ob tem je poudaril, da smo v Sloveniji enako ponosni na naše paraolimpijske športnike kot na olimpijce, in da so za njihovo podporo ključne tudi ustrezne možnosti za spremljanje njihovih uspehov. Zato sta ministrstvi za delo in kulturo skupaj zagotovili sredstva za prenos paraolimpijskih iger na RTV Slovenija, kar omogoča, da lahko uspehe naših parašportnikov spremljamo tudi doma.

Minister Mesec je športnikom zaželel veliko uspehov in poudaril, da je njihova udeležba na teh igrah pomembno sporočilo o vključevanju in enakopravnosti. "Našim paraolimpijkam in paraolimpijcem želim veliko borbenosti in uspehov, obenem pa čestitam tudi vsem olimpijcem, ki so pred njimi že nastopili in zablesteli," je zaključil minister.

Paraolimpijske igre v Parizu bodo Slovenijo ponovno povezale z mednarodno skupnostjo in še enkrat poudarile pomen športa kot sredstva za preseganje meja in združevanje ljudi z različnimi zmožnostmi.

Srečno vsem našim športnikom!