Skoči do osrednje vsebine

Objava naročila za nadgradnjo železniške infrastrukture v Brezovici, Preserjah in Vnanjih Goricah

Direkcija za infrastrukturo je objavila javno naročilo Nadgradnja železniških postaj Brezovica in Preserje ter gradnja železniškega postajališča in podvoza Vnanje Gorice s povezovalnimi cestami.

Naročilo je objavljeno na Portalu javnih naročil. Rok za oddajo ponudb je 4. oktober 2024.

Projekt bo zajemal nadgradnjo železniških postaj Brezovica in Preserje. Na obeh postajah je predvidena gradnja novih nadkritih peronov s pripadajočo opremo, obnova tirov in tirnih naprav ter ureditev parkirišč in dostopnih poti. Prav tako bo na obeh postajah zgrajen nov podhod z dvigali, ki bo omogočal varen prehod na peronsko infrastrukturo. Na železniški postaji Preserje je predvidena tudi sanacija fasade postajnega poslopja ter gradnja novega cestnega podvoza na uvozni strani postaje. Na železniški postaji Brezovica pa je predvidena preureditev prostorov postajnega poslopja.

V sklopu projekta je predvidena tudi gradnja novega železniškega postajališča Vnanje Gorice ter gradnja novega podvoza, zaradi ukinitve nivojskega prehoda. Na železniškem postajališču je predvidena prilagoditev in gradnja pripadajoče tirne infrastrukture, gradnja dveh novih bočnih peronov, ki bosta povezana s podhodom. Ob desnem peronu pa je predvidena gradnja zavetišč, tudi za kolesa ter ureditev parkirišča (P+R).

Dela so sofinancirana z evropskimi sredstvi Instrumenta za povezovanje Evrope.

Vizulizacija nadgradnje železniške postaje Borovnica
1 / 3