Skoči do osrednje vsebine

Minister za vzgojo in izobraževanje pozdravil prvošolčke na Bledu

Minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda je na prvi šolski dan obiskal Osnovno šolo prof. dr. Josipa Plemlja na Bledu.

Minister Felda je obisk v spremstvu ravnateljice Tanje Müller in župana Občine Bled Antona Mežana pričel z ogledom matične Osnovne šole prof. dr. Josipa Plemlja na Bledu, ki jo v prihajajočem obdobju čaka prenova, dograditev prizidka in gradnja nove športne dvorane.

V nadaljevanju je nagovoril prvošolce, njihove starše in zaposlene na šoli, ki so se udeležili slavnostnega sprejema najmlajših šolarjev ob pričetku šolskega leta. Izrekel jim je dobrodošlico v svetu znanja, raziskovanje in novih prijateljstev, starejšim učencem pa je čestital za vse dosedanje učne uspehe.

Učiteljice, učitelje in vse ostale zaposlene na šoli je medtem pohvalil za izkazano zavzetost in strokovnost, predvsem pa za človeškost, s pomočjo katere lahko izvajajo varno in spodbudno učno okolje za vse učence. Za podporo in sodelovanje se je zahvalil tudi staršem, omenil pa je tudi prizadevanje Občine Bled oziroma lokalne skupnosti, ki je ključna za zagotavljanje kakovostnega izobraževanja za vse otroke.