Skoči do osrednje vsebine

Prvi šolski dan v Bohinju

Na prvi šolski dan sta minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in namestnik generalnega direktorja policije Igor Ciperle, skupaj z ravnateljico šole Mojco Rozman in županom občine Bohinj Jožetom Sodjo, sprejela prvošolce Osnovne šole dr. Janeza Mencingerja Bohinjska Bistrica in podružnične šole Srednja vas v Bohinju. Učence je na ta pomemben dan pozdravil tudi policist Leon.

Danes je veliki dan – ne samo za prvošolce, ampak tudi za njihove starše, je povedal minister Poklukar. Prvošolce, ki danes prvič prestopajo prag šole, in ostale učence je spomnil na varno pot v šolo. Pri tem jim je zagotovil polno pomoč in podporo policistov. Prvošolce pa bo na šolskih poteh in doma lahko spremljal še policijski medvedek, ki jih je pričakal na šolskih klopeh v razredu. »Medvedek bo z vami hodil v osnovno šolo in pazil na vas,« je povedal v pozdravnem nagovoru.

V šoli je sicer lepo, je dejal minister, a ob tem starše in učitelje opozoril tudi na medvrstniško nasilje: »Z otroki se je treba čim več pogovarjati. Ko pride do največjih stisk ali do morebitnega medvrstniškega nasilja, je treba takoj ukrepati. Doma se je treba temeljito pogovoriti, to prenesti v šolsko skupnost in če pride do kaznivih ravnanj, tudi prijaviti policiji. Vedno bomo ukrepali.« V ministrstvu in policiji medvrstniškemu nasilju namenjamo veliko pozornosti, še zlasti želimo opolnomočiti šole, kako naj ukrepajo, če pride do takega primera. »Šolski prostor mora biti varen, za to si moramo prizadevati vsi,« je poudaril minister ter vsem učencem, staršem in učiteljem zaželel uspešno šolsko leto.