Skoči do osrednje vsebine

Vlada potrdila podpis pisma o nameri o sodelovanju z Zavodom Biotech Hills

Vlada je na današnji dopisni seji potrdila predlog za sklenitev pisma o nameri o sodelovanju Vlade Republike Slovenije in Zavoda Biotech Hills, poslovnega pospeševalnika na področju biotehnologije, za ustvarjanje ekosistema za prebojne inovacije, investicije, zaposlovanje, izobraževanje kadrov, razvoj in proizvodnjo na področju biotehnologije in farmacije.

Pismo o nameri bosta danes popoldne na Bledu v okviru Blejskega strateškega foruma podpisala Zavod Biotech Hills in Vlada Republike Slovenije. Namen sporazuma je razvoj celovitega ekosistema na področju biotehnologije.

Kot strateški odziv Slovenije za izboljšanje evropske gospodarske odpornosti, trajnosti in inovativnosti bosta iniciativa Slovenia Biotech Hills in Vlada Republike Slovenije v okviru Blejskega strateškega foruma podpisali pismo o nameri za skupno zavezanost pri razvoju celovitega ekosistema na področju biotehnologije in farmacije. Cilj skupnih prizadevanj bo, da Slovenija postane najprivlačnejša destinacija v Evropi za raziskave in razvoj, proizvodnjo ter investicije v zagonska, majhna, srednja in velika podjetja na tem področju.
Pismo o nameri med vlado in zavodom bosta na Bledu ob 17.30 podpisala minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in predsednik sveta zavoda Biotech Hills, mag. Robert Ljoljo.

Vir: Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport