Skoči do osrednje vsebine

Naravoslovne vede še naprej prejemajo največ sredstev iz programa Obzorje Evropa

Po nedavni analizi so naravoslovne vede ponovno utrdile svojo prevlado v okviru financiranja Obzorja Evropa za raziskave in inovacije, kar dokazuje njihovo ključno vlogo pri oblikovanju prihodnosti Evrope. Kljub temu pa je pomembno opozoriti tudi na druge ključne sektorje, kot so energetika, digitalizacija in družbene vede, ki prav tako potrebujejo podporo za dosego celostnega napredka.

Izpostavljeno je tudi, da so področja, kot je kmetijstvo, manj financirana, kar pa lahko predstavlja priložnost za raziskovalce in podjetja, da se usmerijo v ta sektor in izkoristijo razpoložljiva sredstva.

Zato vas vabimo na Informativni dan za grozd 6 ("Hrana, biogospodarstvo, naravni viri, kmetijstvo in okolje") v okviru Obzorja Evropa, ki bo potekal 25. septembra 2024. Dogodek bo osredotočen na področja, ki vključujejo tudi kmetijstvo, biogospodarstvo in naravne vire – ključne teme, ki potrebujejo večjo podporo. To je prava priložnost, da se seznanite z možnostmi financiranja in sodelovanja na tem področju ter prispevate k večji uravnoteženosti v raziskovalnem prostoru.

Kdaj do
Kje Nacionalni inštitut za biologijo, Večna pot 121, Ljubljana – Velika sejna soba, I. nadstropje, vhod CD

Informativni dan za Grozd 6 v okviru Obzorja Evropa

Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije vabi raziskovalce, strokovne delavce in druge zainteresirane deležnike na informativni dan, namenjen predstavitvi Grozda 6 v okviru programa Obzorje Evropa.