Skoči do osrednje vsebine

Predstavitev poklica pravosodni policist na Festivalu poklicev

Uprava za izvrševanje kazenskih sankcij danes predstavlja poklic pravosodni policist in pravosodna policistka na Festivalu poklicev v Kočevju.

Festival poklicev je namenjen mladim, ki lahko različne karierne poti spoznavajo na izkustven način. Ekipa Uprave za izvrševanje kazenskih sankcij obiskovalcem predstavlja delo pravosodnega policista s praktičnim prikazom različnih vidikov dela. Vodnik službenega psa iz Zavoda za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni učencem in dijakom na zanimiv način predstavlja tudi delo s službenim psom. Obiskovalci spoznavajo kje pravosodni policisti lahko opravljajo delo ter kakšne naloge se zvrstijo v delovniku tega poklica.

Dogodek že tradicionalno organizirata Ljudska univerza in Podjetniški inkubator Kočevje. Namen predstavitve poklicev je osnovan na promociji zaposljivih in deficitarnih poklicev. Letos se na kariernem dogodku predstavlja 34 aktualnih poklicev, ki jih skozi zgodbo spoznavajo učenci zaključnih razredov osnovnih šol in dijaki iz širše regije, skupaj preko 500 mladih.

Uprava trenutno razpisuje prosta delovna mesta za pravosodne policiste v Zavodu za prestajanje kazni zapora Dob pri Mirni, Zavodu za prestajanje kazni zapora Koper in Oddelku Nova Gorica ter Prevzgojnem domu Radeče, zaposlujemo pa tudi na drugih delovnih mestih. Vljudno vabljeni, da se prijavite na aktualne razpise.