Skoči do osrednje vsebine

Javni poziv Ministrstva za obrambo s področja raziskovalno-razvojnih in inovacijskih aktivnosti

Ministrstvo za obrambo je na spletni strani gov.si objavilo 5. javni poziv zainteresiranim subjektom za sodelovanje pri izvajanju raziskovalno-razvojnih in inovacijskih aktivnosti. Nanj se lahko do 20. septembra letos prijavijo javna in zasebna podjetja ter raziskovalne organizacije s sedežem v Republiki Sloveniji, ki niso pod dejanskim nadzorom tretje države ali subjekta iz tretje države.

Z izvajanjem raziskovalno-razvojnih in inovacijskih aktivnosti želi Ministrstvo za obrambo povečati tehnično-tehnološke zmogljivosti obrambnega sistema Republike Slovenije. Glavni cilji so predvsem zagotoviti dolgoročno podporo razvoju zmogljivosti celotnega obrambnega resorja, torej Slovenske vojske ter sistema zaščite, reševanja in pomoči, ter zanesljivost oskrbe z obrambnimi proizvodi. Prav tako želi ministrstvo s svojimi aktivnostmi povečati razvojne zmogljivosti in učinkovitosti nacionalne obrambne industrije, okrepiti sodelovanje med podjetji na področju obrambe ter njihovo konkurenčnost v mednarodnem okolju.

Načrt raziskovalno-razvojne in inovacijske dejavnosti na ministrstvu za leti 2024 in 2025 upošteva odobrena proračuna Ministrstva za obrambo za navedeni leti.

Zainteresirani subjekti morajo svojo prijavo poslati v elektronski obliki na elektronski naslov Ministrstva za obrambo, ki je naveden v javnem pozivu zainteresiranim subjektom za sodelovanje pri raziskovalno-razvojnih in inovacijskih aktivnostih. Rok za oddajo prijave je 20. september 2024 do 12. ure.

Zabojnik vojaške barve z dvema zastekljenima  kabinama v sredini  je postavljen na podporno ogrodje v garažni hali vojašnice. V kabini na desni sedi upravljavec simulacijskega sistema.

Simulacijski sistem za lahka kolesna oklepna vozila Perun 4 × 4 na statično-dinamični predstavitvi nacionalnih razvojnih projektov Ministrstva za obrambo v sodelovanju s slovenskimi podjetji. | Avtor: Brubo Toič