Skoči do osrednje vsebine

Obravnava evropske uredbe o ukrepih za visoko raven interoperabilnosti javnega sektorja v Uniji

Ministrstvo za digitalno preobrazbo je pripravilo osnutek Uredbe o izvajanju uredbe (EU) o določitvi ukrepov za visoko raven interoperabilnosti javnega sektorja v Uniji (osnutek uredbe) in ga predložilo v javno obravnavo na portalu eUprava.

Sprejem uredbe je potreben zaradi izvajanja Uredbe (EU) 2024/903 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 13. marca 2024 o določitvi ukrepov za visoko raven interoperabilnosti javnega sektorja v Uniji (Uredba 2024/903/EU), ki državam članicam nalaga določitev pristojnega organa za njeno uporabo na nacionalni ravni in določitev enotne kontaktne točke.

S predlaganim osnutkom uredbe se za pristojni organ za uporabo Uredbe 2024/903/EU in za enotno kontaktno točko določi Ministrstvo za digitalno preobrazbo. Republika Slovenija bo s predlagano ureditvijo pomembno spodbudila prizadevanja za okrepitev interoperabilnosti med organizacijami javnega sektorja v državi in tudi čezmejno v EU.

Zainteresirani deležniki lahko podajo svoje predloge in pripombe na osnutek uredbe do 7. oktobra 2024, in sicer na elektronski naslov gp.mdp@gov.si.

Predlog predpisa se nahaja na povezavi: eUprava - Predlog predpisa (gov.si)