Skoči do osrednje vsebine

Štipendije za področje socialnega varstva za novo študijsko leto

Objavljen je javni razpis za pridobitev štipendije na področju socialnega varstva za pridobitev izobrazbe socialni delavec na izobraževalnem programu prve stopnje za tretji in četrti letnik in prvi letnik druge stopnje za študijsko leto 2024/2025. Mesečna štipendija na področju socialnega varstva znaša 350 evrov.

Na ministrstvu smo sredstva za kadrovske štipendije za pridobitev izobrazbe socialni delavec na programu druge stopnje zagotovili že za preteklo šolsko leto, s čimer smo prvič v zgodovini Slovenije s štipendijsko politiko pričeli spodbujati odločanje mladih za ta pomembni in kadrovsko podhranjen strokovni poklic. Zainteresirane študentke in študente obveščamo, da je objavljen nov razpis za štipendije za študijsko leto 2024/2025. Cilji razpisa so odziv na dolgoročne prednostne in zaposlitvene potrebe primarno centrov za socialno delo, drugih javnih zavodov na področju socialnega varstva ter dela v socialnovarstvenih programih, spodbujanje k odločanju za poklic socialni delavec in krepitev ugleda strokovnih delavcev na področju socialnega varstva.

Štipendije je razpisal Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije (sklad) na podlagi odprtega javnega razpisa. Za štipendiranje bodo izbrani tisti vlagatelji, katerih vloge bodo izpolnjevale pogoje javnega razpisa, in sicer po vrstnem redu prispelih popolnih vlog do porabe sredstev. Na javni razpis lahko vloži vlogo vlagatelj, ki izpolnjuje naslednje pogoje:

  1. je v šolskem letu 2024/2025 v Republiki Sloveniji vpisan v 3. ali 4. letnik izobraževalnega programa socialni delavec na prvi stopnji ali 1. letnik izobraževalnega programa socialni delavec na drugi stopnji;
  2. je v izobraževalni program, za katerega uveljavlja pravico do štipendije, vpisan prvič;
  3. bo na izobraževalnem programu, za katerega štipendiranje se prijavlja, pridobil izobrazbo socialni delavec;
  4. ni v delovnem razmerju, ne opravlja samostojne registrirane dejavnosti, ni vpisan v evidenco brezposelnih oseb pri pristojnem organu in ni poslovodna oseba gospodarske družbe ali direktor zasebnega zavoda, ne v Republiki Sloveniji ne v tujini.

Vlagatelj mora predložiti v celoti izpolnjen in originalno podpisan obrazec Vloga za dodelitev štipendije na področju socialnega varstva v študijskem letu 2024/2025, ki je priloga javnega razpisa. Rok za vložitev vlog začne teči na dan objave javnega razpisa ter traja do porabe sredstev oziroma najkasneje do vključno 31. julija 2025. Besedilo javnega razpisa in vloga sta vlagateljem na voljo na njihovi spletni strani in v poslovnem času na naslovu sklada Dunajska cesta 20, 1000 Ljubljana.