Skoči do osrednje vsebine

Premier dr. Golob na srečanju s prejemniki olimpijskih medalj

Predsednik vlade dr. Robert Golob se je danes udeležil sprejema in slovesne podelitve nagrad športnikom in trenerjem za osvojene olimpijske medalje na v Parizu 2024. Športnike je poleg ministra za gospodarstvo, turizem in šport Matjaža Hana in predsednika OKS Franja Bobinca tudi nagovoril.
Predsednik vlade Robert Golob

Predsednik vlade Robert Golob | Avtor: KPV

Premier dr. Golob je uvodoma izrazil globoko spoštovanje do vseh športnic in športnikov in še enkrat čestital dobitnikom medalj – zlatima Janji Garnbret in Andreji Leški ter srebrnemu Toniju Vodišku. »Olimpijsko gibanje je bistveno več kot samo šport, je eden najboljših vzorov, kako naj bi bil videti boljši svet,« je povedal premier in dodal, da so športniki pogosto naš navdih in zgled s svojim odnosom in pristopom. »Predvsem v tem, kako lekcije iz športa prenesti v življenje, kako verjeti vase in v svojo ambicijo ter to tudi realizirati. To je tisto sporočilo, za katero bi si želel, da se iz športa prenese tudi navzven,« je povedal premier in dodal, da so športniki najboljši ambasadorji naše države.

Tudi slovenska vlada se je na te olimpijske igre pripravljala več let. »Prvič smo v olimpijske igre kot država vložili sredstva, ki jih v preteklosti nismo. Z namenom, da olimpijske igre izkoristimo tudi za promocijo države, saj verjamemo, da je šport ambasador, ki ljudi povezuje, in kot tak pripomore k prepoznavnosti Slovenije.«

Premier dr. Golob je še povedal, da vlada in Olimpijski komite Slovenije delata na tem, da bi se izboljšal status športnikov po zaključku kariere. »Prepričan sem, da je to pravi odnos, ki ga mora država pokazati do vseh posameznikov, ki jo predstavljajo in promovirajo, in da je to nekaj, česar ne bomo pozabili. Pogovore o tem bomo začeli v kratkem,« je povedal premier. »Včasih pridejo medalje iz najmanj pričakovanih mest. In verjamem, da bomo tudi v bodoče ponovili take uspehe, ki smo jim bili priča zdaj,« je dodal premier in se zahvalil vsem športnicam in športnikom. Zlati Janja Garnbret in Andreja Leški, srebrni Toni Vodišek in njihovi trenerji pa so prejeli nagrade za osvojene olimpijske medalje.