Skoči do osrednje vsebine

Državni sekretar Štucin je v Bukarešti opravil politične konzultacije

Državni sekretar Marko Štucin je v okviru obiska v Bukarešti opravil politične konzultacije z državno sekretarko za evropske zadeve v Ministrstvu za zunanje zadeve Romunije Claro Staicu. Pogovori so bili namenjeni krepitvi dvostranskih odnosov in izmenjavi stališč o aktualnih evropskih, regionalnih in mednarodnih temah.
državna sekretarja se rokujeta

Državni sekretar Marko Štucin z državno sekretarko za strateške zadeve Ano Tinca | Avtor: Ministrstvo za zunanje zadeve Romunije

1 / 2

Državna sekretarja Štucin in Staicu sta se zavzela za nadaljnje poglabljanje prijateljskih vezi, dobrih odnosov in sodelovanja med Slovenijo in Romunijo, dveh sorodno mislečih držav članic EU, zaveznic v Natu in trdnih podpornic multilateralizma. Sogovornika sta izmenjala poglede o aktualnih zunanjepolitičnih temah, s poudarkom na dogajanju na Zahodnem Balkanu, možnostih za skupno sodelovanje in podporo kandidatkam za članstvo v EU ter reformi EU v luči širitve.

Izmenjava mnenj je potekala tudi glede novega institucionalnega cikla po evropskih volitvah, enotnega trga in konkurenčnosti EU ter schengenu.

V okviru konzultacij v Bukarešti se je državni sekretar Štucin sestal še z državno sekretarko za strateške zadeve v zunanjem ministrstvu Ano Tinca, s katero sta izmenjala poglede na situacijo v državah Vzhodnega partnerstva.