Skoči do osrednje vsebine

Srečanje generalnih direktorjev za mladino

V Budimpešti je med 9. in 11. septembrom potekalo srečanje generalnih direktorjev za mladino, v okviru katerega so izpostavili, da živimo v času, ko so mladi vse bolj aktivni in vključeni v oblikovanje politik tako na nacionalni kot evropski ravni.

Njihov glas je ključnega pomena, njihove ideje so dragocene, njihovo sodelovanje pa je nepogrešljivo pri oblikovanju sveta, v katerem želimo živeti. Srečanja se je udeležil Igor Jesih iz Urada RS za mladino, kjer je poudaril pomembnost centralizirane promocije mladinskega dialoga, bolj aktivne vloge ambasadorjev mladinskega dialoga na evropski ravni ter večje vključevanje mladinskih organizacij v izvajanje programov. Izpostavil je tudi potrebo po boljšem spremljanju in izvajanju priporočil, ki jih mladi predlagajo, saj so ta pogosto bistvena za reševanje izzivov, s katerimi se soočamo.

Generalni direktorji so se udeležili tudi zaključne mladinske konference, kjer so mladi izrazili potrebo po še bolj aktivnem in sistematičnem sodelovanju z odločevalci na vseh ravneh, kar bi omogočilo boljši prenos idej v prakso. Drugi dan srečanja so obiskali tudi primere dobrih praks delovanja mladinskih organizacij na Madžarskem, kjer so imeli priložnost videti konkretne rezultate vključevanja mladih v procese odločanja in oblikovanja politik.