Skoči do osrednje vsebine

Javni poziv za sofinanciranje projektov LIFE za leto 2024

Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo (MOPE) je v Uradnem listu Republike Slovenije št. 74/2024 z dne 6. septembra 2024 objavilo Javni poziv za sofinanciranje projektov s programskega področja LIFE za leto 2024.

Predmet javnega poziva je sofinanciranje projektnih aktivnosti projektov, ki bodo odobreni na razpisu programa LIFE Evropske komisije za leto 2024 (LIFE Calls for proposals 2024, spletna stran v angleščini). Ministrstvo bo sofinanciralo le standardne projekte ukrepov (Standard Action Projects, SAP), ki bodo odobreni v okviru naslednjih tem:

  • Standardni projekti za krožno gospodarstvo in kakovost življenja
  • Standardni projekti za blaženje in prilagajanje podnebnim spremembam

določenih v dokumentih Razpisa za predloge projektov 2024 objavljenih na spletni strani agencije Evropske izvajalske agencije za podnebje, infrastrukturo in okolje (European Climate, Infrastructure and Environment Executive Agency - CINEA).

Več informacij o ukrepih, ki so upravičeni do sofinanciranja v okviru tega razpisa, najdete v Uradnem listu.

Sofinanciranih bo do največ 20 odstotkov upravičenih stroškov projekta.

Rok za oddajo vlog in način predložitve

Upravičenci, ki se prijavljajo na javni poziv za sofinanciranje, oddajo vlogo za sofinanciranje projekta v obliki dopisa, skupaj s pogodbo, podpisano s CINEO o izvajanju projekta, vključno z vsemi prilogami, v pisni obliki ali v elektronski obliki na CD/DVD nosilcu na naslov Ministrstvo za okolje, podnebje in energijo, Langusova 4, 1000 Ljubljana ali elektronski naslov: gp.mope@gov.si, s pripisom za »Javni poziv– sofinanciranje projektov s programskega področja LIFE za leto 2024«.

Vloga za sofinanciranje in podpisana pogodba z agencijo CINEA upravičencev morata prispeti v vložišče Ministrstva najkasneje en mesec po podpisu pogodbe z agencijo CINEA, sicer bo ministrstvo vlogo za sofinanciranje kot prepozno zavrglo.

Upravičenci predložijo Ministrstvu vlogo za sofinanciranje v slovenskem jeziku, podpisano pogodbo z agencijo CINEA o izvajanju projekta pa predložijo v slovenskem ali angleškem jeziku. V vlogi mora biti jasno opredeljena višina zaprošenih sredstev na podlagi upravičenih stroškov vlagatelja in ostalih slovenskih partnerjev.

Vsa vprašanja v zvezi z javnim pozivom lahko upravičenci pošljejo na naslov gp.mope@gov.si.

Informacije o programu LIFE so objavljene na spletni strani LIFE Slovenija.