Skoči do osrednje vsebine

Na Dunaju o preprečevanju trgovine z ljudmi

Državna sekretarka in nacionalna koordinatorica za boj proti trgovini z ljudmi Helga Dobrin se je na Dunaju udeležila dvodnevne konference nacionalnih koordinatorjev za boj proti trgovini z ljudmi, ki sta jo organizirala Organizacija za varnost in sodelovanje v Evropi in Svet Evrope.

Nacionalni koordinatorji so razpravljali o ranljivosti za trgovino z ljudmi in ukrepih za njihovo preprečevanje in odkrivanje, podporo ranljivim žrtvam ter kaznovanju storilcev.

Ranljivosti v kontekstu trgovine z ljudmi lahko izhajajo iz različnih dejavnikov, kot so socialna in ekonomska neenakost, pomanjkanje izobraževanja, politična nestabilnost, oboroženi konflikti, naravne nesreče ter družinsko nasilje ali zlorabe. Ob tem so se navezali na ukrepe za preprečevanje in odkrivanje trgovine z ljudmi in poudarili pomen vključevanja žrtev v procese nastajanja politik. Bistvena ukrepa, o katerih so se tudi pogovarjali, sta kaznovanje storilcev ter izboljšanje pravnega varstva in pravnih sredstev za žrtve trgovine z ljudmi.

Na konferenci so izmenjali prakse in se pogovarjali o načinih krepitve nacionalnega in regionalnega odziva na boj proti trgovini z ljudmi.

Udeleženci sedijo za mizami, ki so bež barve. Za njimi so bele zavese, tla so modre barve.

Državna sekretarka in nacionalna koordinatorica za boj proti trgovini z ljudmi Helga Dobrin na konferenci | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve

1 / 2