Skoči do osrednje vsebine

Predsednik vlade dr. Robert Golob se srečal z Zvezo združenj borcev za vrednote NOB Slovenije

V luči prihajajoče nedeljske proslave ob prazniku priključitve Primorske k matični domovini je predsednik vlade dr. Robert Golob sprejel predstavnike Zveze združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Slovenije.
Predstavniki Zveze združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Slovenije

Predstavniki Zveze združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Slovenije | Avtor: Žan Kolman/KPV

1 / 3

Zveza deluje v javnem interesu in združuje organizacije, ki skrbijo za ohranjanje spomina na vojne veterane ter žrtve vojnega nasilja, vključno z izgnanci, interniranci, ukradenimi otroki, političnimi zaporniki in skrbniki vojnih grobišč.

Slavnostna proslava bo potekala v nedeljo, 15. septembra 2024, na Glavnem trgu v Vipavi, kjer bo s pesmijo vipavskega pesnika Draga Bajca, »Moja pesem je himna srca«, zazvenelo praznovanje vrnitve Primorske k matični domovini.

Gostiteljica dogodka je Občina Vipava, v sodelovanju z Združenjem borcev za vrednote NOB Ajdovščina-Vipava, Društvom veteranov Sever severne Primorske, Območnim združenjem veteranov vojne za Slovenijo Ajdovščina-Vipava in Društvom TIGR zgornje Vipavske doline.

Na proslavi bo prisoten tudi predsednik vlade dr. Robert Golob, ki bo nastopil kot slavnostni govornik.

Proslava bo počastila zgodovinski pomen priključitve Primorske in ponovno poudarila pomen ohranjanja spomina na dogodke, ki so oblikovali slovensko zgodovino.