Skoči do osrednje vsebine

Štipendije za športnike in športnice v Republiki Sloveniji za šolsko in študijsko leto 2024/2025

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je v sodelovanju z Ministrstvom za vzgojo in izobraževanje ter Fundacijo za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji objavilo javni razpis za pridobitev in podaljšanje pravice do štipendije za športnike in športnice v Republiki Sloveniji za šolsko in študijsko leto 2024/2025. Razpis se zaključi v petek, 11. oktobra 2024.
Atletska steza okrog travnatega igrišča, starejši otroci so z dvignjenimi rokami pritekli do cilja in s seboj potegnili rdeč ciljni trak

Razpis je del sistemske podpore tekmovalnim mladim športnicam in športnikom. | Avtor: serrnovik/Depositphotos

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje bo za sofinanciranje štipendij za nadarjene in vrhunske športnike v letu 2025 namenilo sredstva v višini 318.000 evrov.

Projekt štipendij za športnike in športnice v Republiki Sloveniji organizacijsko že od leta 1999 izvaja Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez v sodelovanju z Ministrstvom za vzgojo in izobraževanje ter Fundacijo za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji. Projekt predstavlja sistemsko podporo tekmovalnim mladim športnikom, ki so usmerjeni v doseganje vrhunskih športnih rezultatov.

Cilj je zagotoviti mladim športnikom dodaten vir mesečnega dohodka, z namenom dodatne motivacije za doseganje vrhunskih športnih rezultatov v času izobraževanja.

Več informacij o projektu in razpisu je na voljo na spletni strani Olimpijskega komiteja Slovenije.