Skoči do osrednje vsebine

Najava javnega poziva za sofinanciranje projektov nevladnih organizacij za leto 2023

Pripravili smo Javni poziv za sofinanciranje projektov, ki jih Evropska komisija razpisuje za nevladne organizacije iz držav članic EU ali partnerskih držav, ki delujejo na področju mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči in se financirajo iz instrumentov Unije za leto 2023.

Predmet javnega poziva je sofinanciranje projektov, ki jih Evropska komisija razpisuje za nevladne organizacije iz držav članic EU ali partnerskih držav, ki delujejo na področju mednarodnega razvojnega sodelovanja in humanitarne pomoči in se financirajo iz naslednjih instrumentov Unije:

  • Instrument za sosedstvo ter razvojno in mednarodno sodelovanje – Globalna Evropa (angleško

    Neighbourhood, Development and International Cooperation Instrument – Global Europe - NDICI – Global Europe),

  • programi Generalnega direktorata Evropske komisije za humanitarno pomoč in civilno zaščito (ANGLEŠKO Directorate-General for European Civil Protection and Humanitarian Aid Operations - DG ECHO).

Javni poziv bo v Uradnem listu RS objavljen predvidoma 27. septembra 2024. Podpis pogodb s prijavitelji se načrtuje v novembru 2024.

Rok za oddajo prijave na javni poziv bo do vključno 21. oktobra 2024.

Besedilo javnega poziva in preostala dokumentacija bodo na voljo na spletni strani ministrstva pod razdelkom »Javne objave«.