Skoči do osrednje vsebine

Sprejem predstavnikov Festivala za tretje življenjsko obdobje v Kabinetu predsednika vlade

Državna sekretarka za medgeneracijski dialog in stanovanjsko politiko Nataša Lužar je sprejela predstavnika Festivala za tretje življenjsko obdobje. V pogovoru sta ji predstavila glavne izzive, s katerimi se srečuje starejša populacija, jo seznanila z dosedanjim delom, s predlogi za izboljšanje kakovosti življenja starejših in krepitev medgeneracijskega sodelovanja.
4 osebe za mizo

Srečanja v Kabinetu predsednika vlade so se udeležili: Vlasta Nussdorfer, predsednica Programskega sveta F3ŽO, Tihomir Kovačič, direktor Festivala za tretje življenjsko obdobje, Nataša Lužar in Simona Pirnat Skeledžija, obe KPV | Avtor: Žan Kolman/KPV

Predstavnika Festivala za tretje življenjsko obdobje, predsednica programskega sveta Vlasta Nussdorfer in direktor Tihomir Kovačič, sta poudarila, kako pomembno je prepoznati ustvarjalni in delovni potencial starejših v naši družbi. Slovenija ima priložnost, da pokaže, kaj lahko prispeva starejša generacija in kako jo enakopravno vključiti v družbene tokove. Ob tem sta poudarila pomen oblikovanja programov, ki starejšim omogočajo, da ostanejo enakovreden in aktiven del prebivalstva.

Razprava je zajemala pobude za okrepitev sodelovanja med javnim in zasebnim sektorjem, ki bi lahko zagotovilo bolj kakovostno življenje starejših in njihovo aktivno vključevanje v sodobno družbo. Poudarila sta tudi pomen osveščanja širše javnosti o dejavnostih starejših ter spodbujanja njihovega vključevanja v različna področja življenja. Prav tako sta poudarila potrebo po spodbujanju vrednot, spoštovanja in izobraževanja o aktivnem staranju med vsemi generacijami.

Na koncu sta predstavnika pohvalila dosedanje odlično sodelovanje vlade in ministrstev, ki vsako leto aktivno sodelujejo v programu ter s tem pomembno prispevajo k promociji dejavnega in dostojnega staranja v Sloveniji.