Skoči do osrednje vsebine

Srečanje ministra za notranje zadeve z županom Občine Kobarid

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalni direktor policije mag. Senad Jušić sta se danes sestala z županom Občine Kobarid Markom Matajurcem in vodjo Medobčinske uprave občin Bovec, Kobarid, Tolmin in Kanal ob Soči Suzano Konec.
Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in župan Občine Kobarid Marko Matajurc se rokujeta, za njima slovenska in evropska zastava, na steni pred zastavama visi pisana slika

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in župan Občine Kobarid Marko Matajurc | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve

1 / 3

Na sestanku je beseda tekla o varnostnih razmerah v občini, zlasti v času turistične sezone, ko se zaradi turističnega obiska poveča promet, pa tudi obisk gora in plovba po reki Soči. Po podatkih policije so varnostne razmere dobre, kar je potrdil tudi kobariški župan.

Sogovornika sta se strinjala, da je sodelovanje policije z lokalno skupnostjo zelo dobro, policija pa povečanje prometa obvladuje z razporeditvijo dodatnih patrulj na to območje.

Policija je skupaj z nekaterimi inšpekcijskimi službami (Inšpektoratom za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, Finančno upravo, Inšpektoratom za šport, Inšpektoratom za delo) izvedla tudi nekaj poostrenih nadzorov nad ponudniki adrenalinskih športov na reki Soči. Policisti so nadzirali predvsem zakonitost bivanja tujcev na območju Slovenije, in sicer s področja Zakona o tujcih in Zakona o prijavi prebivališča, ter morebitne kršitve, povezane z zaposlovanjem tujcev, ostale inšpekcijske službe pa so izvedle nadzor iz svojih pristojnosti. Večjih nepravilnosti v sklopu nadzorov policisti niso ugotovili.

Ob koncu sestanka je minister napovedal obisk Posočja v mesecu oktobru, ko se bo tudi na terenu seznanil z odprtimi zadevami na območju občin Bovec, Kobarid in Tolmin.