Skoči do osrednje vsebine

Tudi na Ministrstvu za javno upravo v znamenju Evropskega tedna mobilnosti

Letošnji Evropski teden mobilnosti poteka med 16. in 22. septembrom. Evropska komisija s tovrstno akcijo spodbuja uporabo javnega prevoza in drugih pametnih ter čistih prometnih rešitev. K temu cilju vse leto v stremimo tudi na Ministrstvu za javno upravo.
Tri zaposlene iz Ministrstva za javno upravo so na kolesih pred vhodom Ministrstva

Zaposlenim je za prevoze na delovne sestanke izven Ministrstva za javno upravo na voljo sedem koles | Avtor: Ministrstvo za javno upravo

Zaposlenim je za prevoze na delovne sestanke izven Ministrstva za javno upravo na voljo sedem koles, souporaba električnih vozil in več kartic Urbana za mestni avtobusni prevoz. S tem javne uslužbence spodbujamo k uporabi trajnostnih oblik prevoza in posledično zmanjšanju izpustov ogljikovega dioksida iz avtomobilov.

Obenem Ministrstvo za javno upravo sledi usmeritvam za hibridni način dela v državni upravi. Tovrstni način dela poleg učinkovitega usklajevanja službenega in zasebnega življenja zaposlenih izkazuje pozitivne učinke pri zmanjšanju ogljičnega odtisa in obremenjenosti prometne infrastrukture, kar prispeva k zavezam zelenega prehoda.