Skoči do osrednje vsebine

Zaključek športne aktivnosti v celjskem zaporu

V Zavodu za prestajanje mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje smo v preteklem tednu uspešno zaključil nogometni turnir za zaprte osebe, ki je potekal skozi celotno poletje. Turnir je bil organiziran z namenom, da se zaprtim osebam omogoči kakovostno preživljanje prostega časa v obdobju, ko je drugih aktivnosti v zavodu nekoliko manj.

Na turnirju je sodelovalo osem ekip, ki so tekmovale v dveh ločenih delih: obsojenci so igrali med seboj, prav tako so se med sabo pomerili priporniki. Zmagovalci iz vsake skupine so nato tekmovali v finalni tekmi, kjer je ekipa iz pripora slavila zmago in osvojila turnir.

Skupno je bilo odigranih 17 tekem, vključno s finalno, kjer so zmagovalca na koncu določili šele prosti streli. Po koncu finala je bila za obe sodelujoči ekipi pripravljena nagrada za sodelovanje in izjemen športni duh skozi celoten turnir. Nogometne tekme so udeležencem ponudile priložnost za rekreacijo, krepitev timskega duha in izboljšanje medsebojnih odnosov, kar je pozitivno vplivalo na njihovo počutje in socialno klimo v zavodu.