Skoči do osrednje vsebine

Koalicijski partnerji na delovnem sestanku o kadrovskih vprašanjih

Premier dr. Robert Golob je pretekli četrtek, na novinarski konferenci po vrhu koalicije na Brdu pri Kranju poudaril, da koalicija ostaja trdna, saj verjame v iste vrednote in v njej vlada zaupanje. S koalicijskima strankama so se poenotili okoli skupnih ciljev in prioritet ter razpravljali o skupni viziji za drugo polovico mandata.

Dogovorili so se, da bodo kadrovska vprašanja naglasili na rednem delovnem sestanku koalicije, ki je potekalo danes.
Premier dr. Golob je koalicijskim partnerjem predstavil svojo vizijo kadrovskih sprememb s ciljem, da bo vlada uspešno in učinkovito uresničila zastavljene cilje, ki jih je dorekla na vrhu koalicije pretekli teden.

Glede kandidata za obrambnega ministra so razpravljali o različnih kandidatih in obveljalo je skupno stališče, da je najbolj primeren kandidat za ministra za obrambo dosedanji vodja poslanske skupine Gibanje Svoboda in poslanec Borut Sajovic. Dokončno bo gospod Sajovic kot kandidat potrjen po pogovoru s poslansko skupino Gibanje Svoboda.

Premier dr. Golob je koalicijske partnerje seznanil z željo ministra za vzgojo in izobraževanje dr. Darja Felde, da se vrača v akademske vode. Predsednik vlade bo predlagal dolgoletnega direktorja zavoda za šolstvo Vinka Logaja.

Glede podpore ministrici Emiliji Stojmenovi Duh je koalicijska pogodba jasna, odgovornost ministrice pa je, da koalicijskima partnericama ponovno pojasni vsa dejstva in dosedanje dosežke.