Skoči do osrednje vsebine

Urad za meroslovje na mednarodnem obrtno-podjetniškem sejmu MOS

Na sejmu MOS ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport predstavlja svoje ukrepe in aktivnosti za podjetja. Prisotne so mnoge agencije in organi v sestavi, kamor sodi tudi Urad za meroslovje, ki oblikujejo pogoje za urejeno ter konkurenčno delovanje gospodarstva.
Dve sodelavki urada stojita za lesenim pultom, na katerem je tehtnica in zlato

Predstavitev Urada za meroslovje na mednarodnem sejmu obrti-podjetnosti MOS

1 / 2

Svoja vrata je odprl že 56. mednarodni obrtni sejem MOS v Celju. Sejem MOS je daleč največji gospodarski dogodek v Sloveniji, ki na enem mestu združuje ter povezuje gospodarstvenike, podjetnike, znanstvenike, inovatorje in raziskovalce.  

V skladu z letošnjo rdečo nitjo sejma je veliko pozornosti namenjenih poklicem. V zadnjem času naše gospodarstvo pesti pomanjkanje delovne sile, hkrati pa za določene poklice med mladimi ni dovolj zanimanja. Ministrstvo bo zato predstavilo nekatere deficitarne poklice, za katere ocenjujemo, da bodo v prihodnosti vedno bolj pomembni, zato jih je pomembno ohranjati in krepiti zanimanje zanje.

Urad Republike Slovenije za meroslovje bo na razstavnem prostoru ministrstva kar dva dni, v sredo, 18., in v petek, 20. septembra 2024, predstavljal področje meroslovja, s poudarkom na zakonskih merilih in področju plemenitih kovin. Obiskovalci bodo lahko preko merjenja mase in preverjanja ustreznosti čistin svojih plemenitih kovin spoznali zanimive poklice, povezane z meroslovjem.

Tudi letos je prisotnost na sejmu MOS priložnost za navezovanje bolj pristnih in osebnih pristopov k uporabnikom, dijakom, študentom kot tudi potrošnikom ter odpiranje novih možnosti partnerskega sodelovanja.