Skoči do osrednje vsebine

Minister v Šentjurju: Zgradili bomo novo policijsko postajo

Minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in generalni direktor policije mag. Senad Jušić sta obiskala Policijsko postajo Šentjur in Občino Šentjur. Srečala sta se z namestnikom direktorja Policijske uprave Celje Primožem Senico in šentjurskimi policisti ter nato še z županom Občine Šentjur mag. Markom Diacijem. Pogovarjali so se o varnostnih razmerah v občini in novi policijski postaji.

Kot je v izjavi za javnost po sestanku povedal minister Boštjan Poklukar, je zadovoljen z varnostjo v tem delu Slovenije. »Policija svoje delo opravlja zelo dobro. Moram pohvaliti vse policistke in policiste Policijske postaje Šentjur, predvsem pa moram pohvaliti zelo dobro delo Policijske uprave Celje. Je zelo velika uprava, sega od Pavličevega sedla do hrvaške meje, in tu je veliko dela za policistke in policiste.« Pohvalil je dobro sodelovanje policije z medobčinskim redarstvom in skupno delo v mešanih patruljah. Delo policije je pohvalil tudi šentjurski župan mag. Marko Diaci in povedal, da so res varna občina.

Policijska postaja Šentjur ima svoje prostore v stanovanjskem bloku, ki so neprimerni in prostorsko več ne zadoščajo operativnim potrebam enote. Po ministrovih besedah je postavitev nove policijske postaje v Šentjurju med prednostnimi infrastrukturnimi projekti na ministrstvu. »Naredili bomo vse postopke, da se čim prej pride do nove policijske postaje v Šentjurju in verjamem, da nam bo to kmalu tudi uspelo – seveda skupaj z županom in občinsko upravo – tudi da najdemo pravo zemljišče, predvsem poplavno varno,« je poudaril in dodal, da je zdaj na potezi občina. Po besedah župana Diacija bo občina najprej do konca leta 2024 pripravila projekt komunalne opreme in jo nato tudi uredila v letu 2025.

Nova policijska postaja bo pridobitev tako za policiste, da bodo lahko še naprej dobro opravljali svoje delo, kot za občane, ki bodo imeli boljši dostop do policijske postaje.