Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za javno upravo je gostilo obisk delegacije Stalne mešane slovensko-bavarske komisije

Direktorat za javni sektor je gostil člane delegacije z Bavarske v okviru Stalne mešane slovensko-bavarske komisije. Tokratni povratni študijski obisk je bil namenjen izmenjavi izkušenj ter dobrih praks na področju javne uprave; saj se sodelovanje med Slovenijo in Bavarsko odvija na številnih področjih.

Gre za drugi študijski obisk na področju javne uprave v okviru Stalne mešane slovensko-bavarske komisije. Sodelovanje Ministrstva za javno upravo je namenjeno predvsem izmenjavi izkušenj ter dobrih praks na področju ureditve uslužbenskega in plačnega sistema.

Bavarske članice Stalne mešane slovensko-bavarske komisije je uvodoma pozdravil in nagovoril Peter Pogačar, generalni direktor Direktorata za javni sektor.

Na tokratnem študijskem obisku je bil poudarek na ureditvi usklajevanja poklicnega in zasebnega življenja ter sistemu ocenjevanja in ureditvi plač javnih uslužbencev tako v Sloveniji kot na Bavarskem. Poleg tega so zaposleni Direktorata za javni sektor gostujoči delegaciji predstavili tudi projekt za izmenjavo zaposlenih med javnim in zasebnim sektorjem.

Ukrepi za usklajevanje poklicnega in zasebnega življenja na Bavarskem vključujejo fleksibilen delovni čas, delo na daljavo in različne oblike dela s skrajšanim delovnim časom, poleg tega imajo ukrepe za prehod v upokojitev. Gostom smo predstavili ukrepe, ki jih na tem področju določa Zakon o delovnih razmerjih in smernice za hibridni način dela v slovenski državni upravi.

Na področju ocenjevanja javnih uslužbencev smo dobili vpogled v vsebinski pomen, vrste in postopke ocenjevanja, ki ga izvajajo na Bavarskem, v nadaljevanju pa je bilo predstavljeno tudi ocenjevanje v slovenskem javnem sektorju.