Skoči do osrednje vsebine

Povišujemo subvencije šolnin zaposlenim v vzgoji in izobraževanju ter štipendije za bodoče učitelje

Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je za prihajajoče študijsko leto povečalo sredstva za študijske pomoči za nadaljnje izobraževanje strokovnih delavcev, zaposlenih v vzgoji in izobraževanju, povečuje pa tudi štipendije študentom pedagoških študijskih programov.

Ministrstvo je posodobilo javni razpis študijskih pomoči za subvencioniranje šolnin za nadaljnje izobraževanje strokovnih delavcev v študijskem letu 2024/25. Subvencija šolnine za posameznega prejemnika se v skladu s spremembo razpisa iz prvotno načrtovane 50 odstotne subvencije šolnine programa povečuje na 100 odstotno subvencijo šolnine. Na razpis se je mogoče prijaviti do 8. januarja 2025. Kandidirajo lahko strokovni delavci, ki so v študijskem letu 2024/25 vpisani v študijske programe, ki jih opredeljujejo razpisni pogoji oziroma program za izpopolnjevanje.

Ob tem smo na Ministrstvu za vzgojo in izobraževanje za prihajajoče študijsko leto 2024/2025 prav tako spremenili Javni razpis za dodelitev štipendij študentom pedagoških študijskih programov v študijskem letu 2024/25.

S spremembo razpisa se mesečna štipendija iz prvotno razpisane višine 200 evrov mesečno poveča na 300 evrov mesečno. Obenem podaljšujemo tudi rok za prijavo, ta bo mogoča do 30. oktobra 2024.

Podrobnosti obeh razpisov so na voljo na spodnjih povezavah.