Skoči do osrednje vsebine

Ministrstvo za zdravje z deležniki o pripombah na osnutek zakona o psihoterapiji

Po zaključku dvomesečne javne razprave o osnutku Zakona o psihoterapevtski in klinično psihoterapevtski dejavnosti smo na Ministrstvu za zdravje začeli s srečanji z deležniki, ki so v času javne obravnave podali pripombe in predloge. Namen teh srečanj je razjasnitev morebitnih dilem ter podrobnejša pojasnitev in dodatna razlaga prejetih pripomb in predlogov.

Sodelovanje z deležniki je ključno za oblikovanje zakonske podlage, ki bo optimalno urejala področje psihoterapije in zagotavljala visoke standarde kakovostne in varne psihoterapevtske obravnave.

Prva srečanja smo izvedli včeraj, na katera smo povabili predstavnike Razširjenih strokovnih kolegijev (RSK) za otroško in mladostniško psihiatrijo, klinično psihologijo in psihiatrijo ter predstavnike različnih strokovnih združenj in institucij, med njimi Slovensko krovno zvezo za psihoterapijo, Slovensko združenje za psihoterapijo in svetovanje, Univerzo Sigmunda Freuda Dunaj – podružnica Ljubljana, Teološko fakulteto Univerze v Ljubljani ter Združenje zakonskih in družinskih terapevtov Slovenije.

Na Ministrstvu za zdravje bomo nadaljevali dialog z deležniki. Naš cilj je temeljito analizirati in pregledati predloge ter pripraviti končno besedilo zakona, ki bo upoštevalo tako strokovne kot tudi družbene vidike. Ustrezna ureditev psihoterapevtske dejavnosti je ključnega pomena za zagotavljanje kakovostne obravnave na področju duševnega zdravja.