Skoči do osrednje vsebine

Objava mandata za organizacijo dodatne izdaje 10-letne obveznice

Republika Slovenija objavlja mandat za organizacijo tretje izdaje 10-letne evrske obveznice z zapadlostjo v 2034.

Republika Slovenija, ki nastopa kot izdajatelj z bonitetno oceno A3 (stabilni obeti) (bonitetna agencija Moody’s)/AA- (stabilni obeti) (agencija S&P)/A (stabilni obeti) (agencija Fitch), je bankam Barclays, Deutsche Bank, Erste Group in J. P. Morgan podelila mandat za organizacijo dodatne izdaje 10-letne evrske obveznice z zapadlostjo 10. marca 2034 (RS93), skladno izjemam iz ameriške zakonodaje, tako imenovanega Predpisa S (Regulation S), v nematerializirani imenski obliki. Izvedba izdaje se pričakuje tekom današnjega dne, v odvisnosti od razmer na finančnih trgih.

Veljajo veljavne stabilizacijske uredbe vključujoč Organ za nadzor poslovanja s finančnimi storitvami in finančnih trgov Združenega kraljestva (angleško Financial Conduct Authority – FCA) in Združenje mednarodnih kapitalskih trgov (angleško The International Capital Market Association – ICMA).

Ni za posredovanje, objavo ali distribucijo, neposredno ali posredno, v celoti ali delno, katerikoli osebi, ki je rezident ZDA ali se nahaja v ZDA ali v katerikoli jurisdikciji, v kateri bi bilo to protipravno.

Obveznice so v ponudbi in prodaji skladno izjemi glede zahteve za registracijo Zakona o vrednostnih papirjih Združenih držav Amerike za posle, izvedene izven Združenih držav Amerike na podlagi in skladno Predpisu S (Regulation S) Zakona o vrednostnih papirjih Združenih držav. Ta objava je bila pripravljena za uporabo v zvezi s ponudbo in prodajo Obveznic in ne predstavlja ponudbe katerikoli osebi v Združenih državah Amerike. Posredovanje tega sporočila katerikoli osebi v Združenih državah Amerike ni dovoljeno. V državah članicah Evropskega gospodarskega prostora je ta objava namenjena samo osebam, ki so dobro poučeni vlagatelji, kot jih opredeljuje Uredba (EU) 2017/1129 (»EU Prospektna uredba«). V Združenem Kraljestvu je ta objava namenjena samo osebam, ki so dobro poučeni vlagatelji, kot jih opredeljuje EU Prospektna uredba, saj je ta uredba del domačega prava Združenega kraljestva v skladu z Zakonom o izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije iz leta 2018 (tako imenovani »UK Prospectus Regulation«). To sporočilo se posreduje in je namenjeno samo osebam v Združenem kraljestvu v okoliščinah, v katerih 1. odstavek 21. člena Zakona o finančnih storitvah in trgih (angleško Financial Services and Markets Act – FSMA) iz leta 2000 ne velja.

Bonitetna ocena ni priporočilo za nakup, prodajo ali posedovanje vrednostnih papirjev in jo lahko bonitetna agencija kadar koli revidira, zadrži ali umakne.