Skoči do osrednje vsebine

Priprava prve generacije regionalnih prostorskih planov

V okviru procesa priprave prve generacije regionalnih prostorskih planov (RPP) je na Ministrstvu za naravne vire in prostor potekalo drugo srečanje s predstavniki resorjev, namenjeno razpravi glede razvojnih prioritet in izzivov po razvojnih regijah. Srečanje je vodil državni sekretar mag. Miran Gajšek.
udeleženci srečanja sedijo za mizo med razpravo

Srečanje predstavnikov regionalnih razvojnih agencij in predstavnikov ministrstev za pripravo prve generacije regionalnih prostorskih planov | Avtor: Ministrstvo za naravne vire in prostor

Pripravljavci RPP, to so predstavniki regionalnih razvojnih agencij so na podlagi dosedanjega strokovnega dela ter po posvetovanjih z občinami v posamezni razvojni regiji že prepoznali bistvene razvojne izzive in prioritete pri regionalnem prostorskem načrtovanju. Te so predstavili na tokratnem srečanju. Predstavniki ministrstev pa so predstavili aktivnosti, ki jih izvajajo oziroma jih bodo izvajali na regionalni ravni.

Razprava in zaključki srečanja bodo v pomoč pri izdelavi Izhodišč za pripravo RPP, ki jih morajo pripravljavci RPP do konca leta 2024 izdelati in uskladiti z vsemi ključnimi deležniki v regiji.