Skoči do osrednje vsebine

Projekt kompetenčnega centra, ki ga je financiralo ministrstvo, prejel nagrado Good Design Award

Projekt Kompetenčni center za design management (KCDM), ki smo ga v obdobju 2017 – 2023 financirali na Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport, je v Sydneju, Avstralija, prejel nagrado Good Design Award v kategoriji načrtovanja politik.

To je že druga mednarodna nagrada za projekt, ki je slovenska podjetja opremljal z znanji za večjo konkurenčnost in inovativnost, predvsem na področju netehnoloških inovacij, ki izhajajo iz uporabniških potreb in na področju sodelovanja s kreativnimi sektorji.

Ministrstvo je od leta 2017 dalje z 2,5 milijona evrov podprlo pet konzorcijev, v katerih je sodelovalo več kot 80 podjetij. Podjetja, vključena v projekt v obdobju med leti 2020 in 2023, so med izvajanjem projekta v povprečju zabeležila 26,5-odstotno rast dohodkov, 37,8-odstotno povečanje dobička ter 16,33-odstotno zvišanje dodane vrednosti na zaposlenega. Število zaposlenih se je povečalo za 540 zaposlenih oziroma za pet odstotkov.

S podporo podjetjem na področju dizajn management znanj bomo na ministrstvu nadaljevali tudi v prihodnje. Prav te dni se je zaključil letošnji Javni razpis za sofinanciranje vzpostavitve in delovanja kompetenčnih centrov za dizajn management – KCDM 4.0 za obdobje 2024-2027.

Informacija o nagradi Good Design Award (v angleščini).